info@knmg-groningen.nl
Welkom op de website van het Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) district Groningen. De KNMG behartigt de belangen van meer dan 53.000 artsen en studenten Geneeskunde en maakt zich sterk voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de volksgezondheid. Op deze website treft u een overzicht van de aankomende activiteiten, de doelen van het KNMG district Groningen, relevante nieuwsartikelen, verscheidene documenten, informatie over het huidige bestuur en contactgegevens. Bij vragen of opmerkingen kunt u bij voorkeur via de e-mail contact met ons opnemen.

 

Seminar Kwaliteit van zorg 7 december 2016

Iedereen wil de beste kwaliteit van zorg. Maar wie bepaalt eigenlijk wat kwalitatief goede zorg is? Het waarborgen en verbeteren van kwaliteit van zorg staat hoog op de agenda van de politiek en ook de zorgsector zelf onderneemt tal van initiatieven. Deze ontwikkelingen vragen om medisch leiderschap en inmenging van arts (in spé). Wat is de rol van de medicus en de zorginstelling? En welke organen moeten toezicht op kwaliteit van zorg vormgeven? Zijn kwaliteitsindicatoren nuttig? En wat is jouw eigen rol als arts in het bewaken van kwaliteit? Tijdens de seminar op 7 december zal dit onderwerp belicht worden vanuit verschillende invalshoeken.

NB: Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol!

Meer informatie over de seminar vindt u op www.artsenorganisatie.nl!

 

 

Agenda

24 november 2016 – 19:45, Filmpresentatie “Vessel” met Gunilla Kleiverda i.s.m. VNVA, in het Martini ziekenhuis.

Opgave via info@knmg-groningen.nl

7 december 2016 – vanaf 18.30, Seminar kwaliteit van zorg

i.s.m. stichting arts en organisatie, in Landgoed de Coendersborg, Groningen.  3 punten ABAN accreditatie.

Opgave via www.ticketkantoor.nl/shop/kwaliteitseminar

19 januari 2017 – vanaf 17.30, Nieuwjaarsbijeenkomst arts en verzekeraar in de Euroborg, met afsluitend het KNMG nieuwjaarsdiner.

Opgave via info@knmg-groningen.nl

DSC_0029