info@knmg-groningen.nl
 
  • Carrière en Privé: Welke keuzes maak jij?
  • "Niet alles wat kan, hoeft" Passende zorg - Verantwoordelijkheid van arts en patiënt
  • Studentenavond: Medicatie voor Prestatie - Hoe ga jij met stress om?

 

Welkom op de website van het Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) district Groningen. De KNMG behartigt de belangen van meer dan 53.000 artsen en studenten Geneeskunde en maakt zich sterk voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de volksgezondheid. Op deze website treft u een overzicht van de aankomende activiteiten, de doelen van het KNMG district Groningen, relevante nieuwsartikelen, verscheidene documenten, informatie over het huidige bestuur en contactgegevens. Bij vragen of opmerkingen kunt u bij voorkeur via de e-mail contact met ons opnemen.

 

Medicatie voor Prestatie

Bijna elke geneeskundestudent heeft wel eens last van stress, maar er zijn grote verschillen in de manier waarop we hier mee omgaan. De één grijpt naar de pillen of duikt de kroeg in, de ander gaat door met studeren totdat hij er bij neer valt. Hoe is het eigenlijk gesteld met stress bij Groningse geneeskundestudenten? Waar komt stress vandaan en is het gebruik van concentratiedoping zoals Ritalin een optie om stress te verhelpen? Wat zijn de gevaren van deze middelen en is het gebruik wel wenselijk? Klik hier voor meer informatie.

Carrière en Privé; Welke keuzes maak jij?

Wil jij goed voorbereid je toekomstige carrière als arts tegemoet gaan? Ben je op zoek naar de juiste balans tussen werk en privé? Benieuwd hoe artsen hiermee omgaan?
Kom dan op woensdag 5 april naar de thema-avond georganiseerd door KNMG district Groningen en VNVA Noord-Nederland. Klik hier voor meer informatie.

“Niet alles wat kan, hoeft”

Als medicus staat u regelmatig voor het dilemma: wel of niet behandelen? Wat is kwaliteit van leven voor uw patiënt? Moeten we alles doen wat medisch gezien mogelijk is? Hoe ver gaan we in het beslissen over het levenseinde? Hoe maken we dit bespreekbaar? Wat als het om een kind gaat? Tijdens deze avond zullen we verder ingaan op deze onderwerpen. Klik hier voor meer informatie.